MSR skifter ud i kørerne

Meyer Shank Racing har annonceret en ændring i holdets bil #06 i NTT IndyCar Series 2024.

Den 4-dobbelte Indianapolis 500 vinder Helio Castroneves stopper som fast kører for holdet i Indycar, efter to fulde sæsoner for holdet.

Castoneves var kører hos Team Penske fra 2000 til 2020, hvor han vandt de tre første Indy 500 sejre, udover IMSA WeatherTech SportsCar Championship mesterskabet i 2020. Herefter overgik han til Meyer Shank Racing, hvor han vandt Indy 500 igen i 2021 sæsonen, og dermed sikrede sig et sæde til hele 2022 og 2023 sæsonerne.

Det var desværre en enlig svale, og alle de andre resultater i Indycar har været middelmåde, med tendens til ringe, og det gør at holdet nu skifter den populære brasilianer ud.

I stedet hiver de en af deres sportsvognskørere ind i bilen. Tom Blomqvist skifter fra IMSA til Indycar i 2024, selvom den engelsk-svenske racerkører havde en ræderlig debut i Toronto, hvor han kun kom til sving et, inden han blev sendt i betonmuren, i et massesammenstød.

Blomqvist har tonsvis af erfaring indenfor formelbiler, hvor han peakede med en andenplads i FIA Formula 3 European Championship i 2014, efter Esteban Ocon og foran Max Verstappen. Herefter fik han fabrikskontrakt med BMW, som sendte ham i DTM og i alverdens GT3 serier. I 2017-18 blev han udvalgt til deres Formel E hold, hvilket dog hurtigt sluttede igen. Så kom han i stedet i blandt andet IMSA serien, inden han var i Formel E igen i 2020-21 for NIO holdet.

Helio Castroneves & Tom Blomqvist
Photo: Indycar.com

Fra 2022 sæsonen blev han hentet til DPi kategorien for Meyer Shank Racing, hvor han med det samme vandt mesterskabet sammen med Oliver Jarvis. 2023 startede på bedste vis med en sejr på Daytona, som sidenhen dog blev underkendt på grund af bevist tilstået snyd med dæktrykket. Siden da har holdet været bagud, men arbejder sig stille og roligt fremad i mesterskabet igen, med blandt andet en sejr i Canadian Tire Motorsports Park.

Blomqvist, med den super kendte rallykører Stig Blomqvist som far, har gennem hele sit liv boet i England, og kan ikke et ord svensk, selvom han faktisk startede racerkarrieren i netop Sverige i 2009 i Formel Renault 2,0 Sverige, hvor han sluttede treer i mesterskabet, efter Felix Rosenqvist og Daniel Roos.

Holdet har ikke annonceret hvem der skal erstatte Blomqvist i sportsvognsholdet, ej heller hvilken bil at de eventuelt skal deltage med, da aftalen med Acura endnu ikke er endelig bekræftet for IMSA i 2024.

Vi kommer dog stadig til at se lidt til Helio Castroneves i 2024. Han skal stadig deltage i Indianapolis 500 for holdet – og mon ikke at han også er at finde i holdets bil, såfremt de deltager i 24 timers løbet i Daytona 2024, som er en del af IMSA serien. Her er han 3-dobbelt forvarende mester – med det lille forbehold for den førnævnte svipser fra en nu fyret medarbejder fra Meyer Shank Racing.

Holdet har endnu til gode at oplyse, hvem der skal køre holdets bil #60 i NTT IndyCar Series. Den bil er egentlig besat af Simon Pagenaud i de seneste sæsoner, men han er aktuelt sygemeldt efter hans voldsomme rulletur i Mid-Ohio i juli måned Det var også derfor at blandt andet Blomqvist fik en chance i bilen. Aktuelt er det Linus Lundqvist som er chauffør på bilen, men det er endnu ikke annonceret om Pagenaud vender tilbage i sæsonens 3 sidste løb.

Relaterede nyheder